Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.BÉCS-BUDAPEST KAJAK-KENU ÉS EVEZŐS TELJESÍTMÉNYTÚRA

KAJAK-KENU 2009-04-20

Az utóbbi évek folyamán a Bécs-Budapest Szupermaraton futóverseny meghatározó eseménnyé nőtte ki magát a szabadidősport versenyek között. A szervezők a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség bevonásával közösen úgy határoztak, hogy a Szupermaraton 20 éves jubileuma alkalmából a vízen is megrendezik, ezt az immár márkanévvé vált eseményt. A kajak-kenu és evezős sportágban természetesen nem új keletű, hogy az országhatárokon átívelő különböző folyókon, hazai és regionális események keretében ezrek vesznek részt hasonló túrákon, azonban úgy gondoljuk, 2009. augusztusában a Duna felső szakaszán, Bécs és Budapest között megrendezésre kerülő kajak-kenu és evezős teljesítménytúra unikum lesz ezen rendezvények sorában.

A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy ez egy nemzetközi esemény, mely során a résztvevőknek lehetőségük van három nemzet sokszínű kultúrájába, természeti kincseibe bepillantást nyerni és az egyes megállóhelyeken szervezett színvonalas kísérőprogramokon egymást megismerni, tapasztalatokat cserélni. A Bécs-Budapest teljesítménytúra mind a profiknak, mind az amatőröknek nagy lehetőség arra, hogy saját mércét maguk elé állítva küzdjenek le egy újabb kihívást, kellemes környezetben, jó hangulatban, különleges élményekkel hazatérve a mindennapokba.

A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, az MKKSZ és a MESZ reméli, hogy mind Magyarországról, mind a határokon túlról minél többen jönnek el, erre a reményeink szerint hagyományt teremtő eseményre. Az alábbi anyagban szeretnénk Önöknek tájékoztatást adni a nevezés feltételeiről, a tervezett útvonalról és kísérőprogramokról. A programból Önök is láthatják, hogy a szervezők az időpontválasztással egy különleges kuriózumot is előkészítenek a majdani résztvevőknek, hiszen a túra befutója 2009. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén megrendezésre kerülő események idején, a Római-parton történik majd.

A szervezők várják a jelentkezőket az augusztusi túrára. A tervezett program és a további információk, valamint a jelentkezési lap INNEN letölthető (word doc formátumban)

Első ízben szerveződik hagyományteremtő szándékkal a Bécs-Pozsony-Budapest teljesítménytúra a Szupermaraton mintájára vízi útvonalon.

2007. őszén a Bécs-Pozsony-Budapest egyik 30 km-es futó szakaszán pattant ki a Merkapt SE oszlopos tagja, Fazekas Tamás kenus fejéből a gondolat, hogy meg kellene valósítani a Szupermaraton mintájára egy Bécsből való leevezést is. A futóversenyen rendszeresen induló kenusok pártolták az ötletet, hogy visszavághassanak az atlétáknak hazai vízeken. Az ötletet tettek követték és a szervezés gőzerővel megindult. Ez év április 17-19. között egy C-7-es (7 személyes versenykenu) elit különítménye leevezte a Bécs-Pozsony-Budapest vízi útvonalat. Három nap alatt összesen 300 km-t tettek meg. A legénység tagjai között olimpikonokat és világbajnokokat fedezhetünk föl. Az útvonal során mindent lemértek, följegyeztek, hogy az augusztus 15-20. között megrendezendő szupermaratoni teljesítménytúra zökkenőmentesen zajlódjon le.


00_11_27

A csapat összeállítása a következő volt:

Kozmann György (2x-es olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus)

Csabai Edvin (15x-ös világbajnok maratonista kenus)

Györe Attila (10x-es világbajnok maratonista kenus)

Leikep Gusztáv (olimpikon, vb ezüstérmes kenus / Merkapt SE)

Reményi Péter (többszörös magyar bajnok, sárkányhajó szakágvezető)

Szemán Róbert (többszörös magyar bajnok kenus / Merkapt SE)

Kovács András (többszörös magyar bajnok kenus / Merkapt SE)

Fazekas Tamás (többszörös magyar bajnok kenus / Merkapt SE)

Kaltenecker Árpád lelkes kenus


Maratoni világbajnokaink beillesztették a felkészülési programjukba az áprilisi feltérképező leevezést, mert számukra is izgalmas kemény kihívást jelentett a 3 napos program.

Összefoglalva:

C-7-es kenuban utoljára 1990-ben versenyeztek az OB-n és 3 napon keresztül 3x100 km-t kenu hetesben még senki sem evezett le. A legénység összeállítása világszínvonalú volt.


Részletesebb információk:

Kozmann György: 06 20 355 81 46

Reményi Péter: 06 20 9716285


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + kettő =