Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.FONTOS TUDNIVALÓK A FIZIKAI FELMÉRŐRŐL!

KAJAK-KENU 2009-02-10

Verseny neve:  II. Nyílt Kajak-Kenus Masters Fizikai Felmérő a Merkapt Kupáér

Verseny időpontja:  2009.02.21. 09h 

Verseny helye:  Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A. 

Verseny lebonyolítása: A pontverseny ferdepadon felülés, evezős ergométer, fekve nyomás, futás versenyszámokban korhendikep rendszerben zajlik. 

Verseny győztese: Az a versenyző, aki a legtöbb pontot gyűjti össze a teljesítménye és kora alapján. 

Ezúton közöljük a fontos tudnivalókat és a változásokat. 

Elnézést kérünk a változtatásokért, de mindig a jobbító szándék és a legigazságosabb szisztémához való közelítés vezérel. Figyelem! A fekve nyomást 2 percben limitáltuk az időbeni tervezhetőség érdekében!!!!! A kiírásban ez nem szerepelt.

Az érkezők a sporttelepre bejutva az átöltözést követően a főépületben mérlegelnek, vehetik át a rajtszámot, pólót, és étkezési jegyet (bográcsgulyás, fél liter üdítő), egyben itt kell aláírni minden indulónak a saját felelősségű részvételi nyilatkozatot. Női öltöző a teke épületben a férfi a főépületben lesz,  a Merkapt Klubhelyiségben térítés ellenében vásárolhatók frissítők és egyéb büféáruk. Értékmegőrzést biztosítunk a főépületben. A beöltözést követően Legelőször a női versenyzők rajtolnak. A rajtot a legidősebb korosztály kezdi és úgy halad a mezőny a fiatalabbak felé. (alább mellékelve.)

A verseny folyamán mindenki következtethet a saját rajtidejére, mert a rajtsorrendet végig megtartjuk a rajtszámok alapján. Rendelkezésre áll majd 2 felülő-, 2 evezős ergométer és 3 fekve nyomó pad. Tehát a rajtlista alapján, a soron következők az első két szernél párosával végzik majd a gyakorlatokat, a fekve nyomásnál hármasával, a futásnál pedig előre láthatólag 9-es csoportokban. Mindenki figyelje a sorrendet, hogy ne tartsa föl a többieket. A bemelegítést segíti 1-1 hasizom és fekve nyomó pad. Hideg időjárásra kell felkészülni. A verseny végén 6 fős szauna áll rendelkezésre. A felülés, evezés és fekve nyomás a főépületben lesz kialakítva.

Rajtidők:

09:30 Felülés

10:00 Evezés

10:40 Fekve nyomás

11:10 Futás (A futás 9-es csoportokban rajtol rajtszámok alapján, kb 10 percenkénti   

          rajtoltatásokkal.)

12:00-tól ebéd

Utolsó futócsoport után a lehető leghamarabb de legkésőbb kb 13:00 körül eredményhirdetés. 

Szabályok: 

Ferde padon felülés: Rajtnál a könyökök érintkeznek a combokkal, kezek tarkón összekulcsolva, nem csúszhatnak szét. Minden gyakorlatnál a lapockák érintik a padot a könyökök pedig a combokat. A gyakorlatok 1 percig folynak.

Evezős ergométer: Concept II evezős (nem kajakos!) gépeken történnek a gyakorlatok 1 perc időtartamig. Digitális kijelzőn követhető a watt termelés. A tavalyitól eltérően most rögzítő kötél fogja segíteni az ülésben maradást.  

Fekve nyomás: A hátnak végig a padon kell lennie, vagyis hidalás nem megengedett. A túl rövid gyakorlatok kiszűrését versenybírák segítik  Lábaknak a földön kell maradniuk a gyakorlatok végzése alatt. A gyakorlat 2 percig végezhető.

A szabálytalan gyakorlatokat nem számoljuk bele a darabszámokba.

Jó versenyzést kívánunk!


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + kettő =