Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.T-MOBILE VÍZI SZABADIDŐSPORT FESZTIVÁL, MESTEREK ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA

KAJAK-KENU 2008-07-14

Fesztivál keretein belül a Mesterek Országos Bajnokságát, melyen olimpiai és világbajnokok is vízre szálltak.

A Masters Bajnokság számai izgalmas csatákat hoztak, noha az erős szél korbácsolta hullámok nehezebbé tették a sportolók dolgát. Rajthoz állt az 1980-as olimpia bajnoka, a kenus Foltán László, lapátolt Viski Erzsébet, Dékány Kinga és a 200 méter specialistája, Hegedűs Róbert is. Sőt, rajthoz állt az egész Merkaptos kajak-kenu szakosztály is, hogy minél több érmet orozzanak el az ellenfelektől. Nagy várakozás előzte meg a C-7-esek versenyét, amelyet hosszú szünet után most rendeztek meg először. A masters versenyzők korelnöke Varga Ferenc, aki noha már túl van a nyolcadik X-en, napi egy edzéssel készült a versenyre.

03

05

A szombati nap a 200 méteres távok versenye volt. Kiosztásra kerültek az elkészült új versenymezek, így minden adott volt a jó teljesítmények eléréséhez. Az első érmünket, egy bronzot, a hosszú idő után újra visszatért Ferencz Marcel szerezte C-1-ben de az aranyra sem kellett sokat várnunk, Robi, a 40-45 éves korcsoportban meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a riválisokat. A C-7-esek mezőnyében kötelező volt a győzelem, hiszen a Merkapt SE által éledt újjá a már-már teljesen feledésbe ment kenu-hetes hajóosztály. Ezen a napon szereztünk még 3 bronzérmet a Fazekas- Szemán páros, Kulcsár egyese és egy másik korcsoportban indult hetes jóvoltából.

04

A vasárnapi 500-m-es versenynapon sem lehetett jobb időre számítani az erős szelet illetően, éppen ezért a rendezők elcsúsztatták a versenypályát egy kissé szélvédettebb szakaszra. Kíválóságunk, Ferencz Marcel ismét bizonyította jó formáját és egyesben ezüstérmet nyert. Sajnos egy aranyérmünk elúszott, mert kenusunk, vezető pozícióból borult még a célba érkezés előtt. Többen is szóvá tették már, hogy miért ezen a szeles pályán rendezik az ob-t. Alternatív megoldásként Szeged és Szolnok jöhetne szóba, de a szegedi pálya nagyon drága. Jövőre talán sikerül egy szolnoki rendezésű bajnokságot megszervezni.

06

Kulcsár Györgynek is jól sikerült a Merkaptos debütálás. C-1-ben nem talált legyőzőre 500 méteren. Említést érdemel még Lévai Annamária, aki vegyes párosban állt rajthoz és társával egy bronzérmet sikerült nyerniük.

Összegzésként elmondható, hogy jól teljesített a csapatunk, hiszen 4 arany, 2 ezüst és 6 bronzéremmel zártuk a 2008-as Mesterek Országos Bajnokságát.

08

02


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + kettő =