Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
ADÓ 1 %TÁMOGATÓINK

ravak

FNTSÁRKÁNYHAJÓ VILGÁBAJNOKSÁG SZEGED

SÁRKÁNYHAJÓ 2010-08-29

Idén Szegeden került megrendezésre a Sárkányhajó Világbajnokság

A sportágat népszerűségét növelte, hogy a nemzeti válogatott csapatok viadala mellet, amatőrök, cégeket és településeket képviselő csapatok is rajthoz állhattak egyazon versenyhelyszínen. A kezdő sárkányhajósok számára is biztosított volt a profi helyszín és szervezés. Egy egy futam alkalmával talán csak az időeredmények sejtették, hogy épp nem a világ legjobbjai csatáznak.

Néhány hónap felkészülés után a Merkapt Kft. dolgozói is sikeresen kvalifikálták magukat a szegedi világbajnokságra.  Végül a rövid felkészülési idő elég volt arra, hogy a céges kategória 5. helyén érjen célba a főként evezős vagy sport múlttal nem rendelkező csapat.

Szeged2

A szegedi bajnokságra a Merkapt-sárkányok Kozmann György és Csabai Edvin segítségével készültek és Krausz Mihály a magyar válogatott kormányosa irányította a hajót az edzések alatt. A heti két edzés mellett, a Fadd Domboriban megtartott egy hetes edzőtábor jól összecsiszolta a Merkaptos evezősöket, a kemény fizikai erőpróbák mellett nagy hangsúlyt fektetve az evezés-technika tökéletesítésére és az optimális beülési sorrend kialakítására is.


A Merkapt Kft. első komoly versenyeredményén túl valódi világbajnokot is avatott a szegedi bajnokságon, Szemén Róbert a cég ügyvezetője a nemzeti válogatott tagjaként a mastersek 500 méteres versenyében szerzett aranyérmet.

__jpest

A Merkapt sárkányhajó 2010-es legénysége: Bársony Bernadett (dobos), Bányai Ildikó, Bálint László, Békési Tibor, Buzál Miklós, Csabai Erik, Fülöp Ildikó, Gimesi Kriszta, Ilyés László, Ipacs Endre, Juhász Zsuzsa, Halgas Csaba, Huszárik Szilvia, Kaczeus Zoltán, Kiss Zoltán, Kirnyán Gábor, Koós-Lukács Tímea, Marjai Flóra, Ránics Szabolcs, Stempin Zoltán, Szemán Róbert, Tamás Zoltán, Tóth András és Csada Ágnes (csapatkapitány).


CIKKAJÁNLÓ2013-07-28  SÁRKÁNYHAJÓ

SÁRKÁNYHAJÓ ROADSHOW 2013, KECSKEMÉT

1,2,3,4... - Kecskemét! Négy versenyszám, négy helyezés, "egy csapat", az ötödik Sárkányhajó Roadshow eredménye. A kecskeméti verseny a közeli homokos strand miatt is a csapat egyik kedvenc helyszíne... [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + hét =