Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.MASTERS KAJAK-KENU FIZIKAI FELMÉRŐ A MERKAPT KUPÁÉRT

KAJAK-KENU 2008-02-24

Masters Kajak-Kenus Fizikai Felmérő a Merkapt Kupáért

Február utolsó hétvégéjén került első alkalommal megrendezésre fizikai felmérő bajnokságunk. Az ötletet az MKKSZ fiataloknak rendezett hagyományos februári felmérője adta. Már a verseny hivatalos kezdési ideje előtt egy órával a versenyzők többsége ott volt a helyszínen, amiből az a következtetés vonható le, hogy nagyon komolyan vették az indulók a megmérettetést. Az időjárásra nem lehetett panasz, hiszen február lévén eső vagy hó is eshetett volna fagyos szél kíséretében. A nevezéseket megvizsgálva országos méretű versenyről kell beszélnünk, mivel a budapesti indulókon kívül szép számmal érkeztek egyéb vidéki városokból is versenyzők, az indulók számát tekintve pedig hetven fős mezőny gyűlt össze.


Az első szám az 1 percig tartó ferde padon (kb. 30 fok) történő felülés volt. Ha a szerenkénti eredményt megnézzük, akkor ebben a versenyszámban kor és súlypontokkal együttvéve Párkányi Lívia nyert 38 gyakorlatszámmal, azonban a legtöbb felülést Halmos Csaba és Lengyel Viktor teljesítette egyénenként 50 db gyakorlattal. 

felm__r__

Megközelítőleg fél órás pihenő után az evezős ergo-méternél várta a rajtot az 1-es és 2-es rajtszámú versenyző. Korukat meghazudtoló küzdelmek alakultak ki, amelyeket önmagukkal vívtak a versenyzők. Jellemző erre a gyakorlatra, hogy első húzás megtételével elindul az 1 perces digitális időmérő visszaszámlálása, és emellett folyamatosan nyomon követhetjük a ténylegesen és átlagban megtermelt Wattban mért teljesítményünket. Ennél a gyakorlatnál szinte minden izmunkat igénybe vesszük. Az elején, mindenki optimistán húzza a kart, nem is tűnik nehéznek az 5-ös fokozat, de kb. 40 másodperc elteltével, rájövünk, valahogyan ki kellene még bírni a maradék 15-20 másodpercet is. Ebben a számban kor és súlypontokkal együttvéve is Szegfű Norbert húzta a legtöbbet, azaz 629 Wattot.

DSC03828

A harmadik versenyszám elindítása előtt nem látszódott a mezőnyön az előző két állomás fizikai megterhelése. Egyszerre 3 fekve nyomó pad állt a versenyzők rendelkezésre, amelyen 2 perc alatt kellett a lehető legtöbb szabályos fekve nyomást elvégezni, férfiaknak 50 nőknek 30 kilogramm súllyal. Ennél a gyakorlatnál igazi támadási felületet adott a szabályos-nem szabályos gyakorlatok bírók általi meghatározása, de végül mindenki elfogadta a döntéseket. Érdekesség, hogy a Pajor-féle pontszámítási rendszerben itt is együtt versenyeznek nők és férfiak, csak míg a gyengébbik nem 30 kg-ot emelget, addig az erősebbik nem 50 kilogrammal próbálkozik. A pontrendszer alapján ebben a számban Luchterhand Larissza 63 gyakorlatszámmal lett a legjobb a kor és súlypontokat is összegezve. A pontrendszeren kívül, legtöbbet Murai Gábor nyomta bele az 50 kilóba, pontosan 83 db-ot.

felm__r___2

A három gyakorlat után eljött az igazság pillanata, és aki eddig titkolta volna fáradtságát, az a futás után már nem tudta tovább palástolni azt. Pontosan 2000 métert kellett lefutni mindenkinek, ami négy körnek és 200 méternek felelt meg. Ezt a számot egyértelműen Kanyó Ferenc nyerte meg kitűnő, 7:02 perceses idejével. Talán beállította a pályacsúcsot is, mindenesetre följegyeztük.

A nap hátralévő részében az ízletes bográcsgulyás elfogyasztása és az eredményhirdetés volt hátra. A díjak kiegészítéseként szép könyvek és szobanövények közül lehetett válogatni, előbbieket a Realszisztéma-Dabasi-Nyomda, utóbbiakat a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola ajánlotta fel.


 

Képek: www.merkaptsport.fotoalbum.hu


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKNév2016-09-11 13:54:56
Üzenet
Név2016-09-11 13:54:25
Üzenet
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + egy =