Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAERDŐBÉNYE DRÓTSZAMÁR FESZTIVÁL

HEGYIKERÉKPÁR 2013-06-29

Erdőbénye gyakorlatilag kötelező programmá vált az elmúlt három évben. Idén sem volt kérdés, hogy megyünk e „szöllészni” a Béres birtokra. 

Alex volt a szállító, Buki, Matolcsi Zita, Szabolcs és én pedig a poggyász. Hogy összekössük a kellemest a hasznossal, (vagy a kellemest a kellemesebbel) már csütörtökön elindultunk a Zemplén felé útbaejtve a Hegyalját és Tokajt. No meg a borokat. Alex Skodáját Pesten dugig megpakoltuk bringákkal, hátizsákokkal, sátorral, kajával, bepréselődtünk a maradék szabad helyekre és irány az M3-as!

Lehet hogy öregszem, de amikor megláttam a sok félrészeg kiskorút Martens bakancsban dülöngélni délután 5 körül, nem nagyon sajnáltam, hogy végül nem vettünk napijegyet a Hegyalja Fesztiválra. Zita azért lelkes volt, ki is tettük a fesztiválnál és mentünk a kempingbe, ahol Alex már előre lefoglalt egy faházat. Végülis arra jó volt a háznak nevezett két doboz, hogy ne ázzunk meg amikor jött a zuhé, és éjjel távol tartotta a szúnyogokat. Buki és Alex még megmászták a tokaji hegyeket amíg mi várost néztünk és végigkóstoltuk pincekínálatot. Este Alex átment a fesztiválra, mi meg aludtunk egy jót.

erdobenye_drotszamar_10

Másnap reggel továbbindultunk a Zemplén felé. Mire felértünk a Béres birtokra, a HegyiBringa teljes csapata lázasan dolgozott már a pályán. Mi is csatlakoztunk díjakat pakolni, gyerekpályát jelölni, cserébe Gabesz meghívott elpusztítani a hadseregnek főzött ebédet. Délután lementünk elfoglalni a korábbi években már bevált szállást a falu elején, ahonnan végre sikeresen kiirtották a hangyákat.

Buki és Alex ment is pályát jelölni, mi pedig Szabolccsal bejártuk a nagyobb kört. Én eredetileg úgy gondoltam, hogy csak megmutatom milyen is egy ilyen pálya, de aztán addig másztunk-gurultunk-másztunk-gurultunk míg végül körbeértünk a nagyobbik körön. Estére kiderült, hogy a jelölőcsapat utólag változtatott néhány kanyaron. Nem lett volna tanácsos az egyik dózerút mellett tanyázó méhraj támadását kockáztatni, ezért a sima kanyar helyett kaptunk egy élvezetes lefelét másnap, és a péntek esti zuhé is megváltoztatta a viszonyokat néhány helyen.

Mire visszaértünk, megérkeztek Csabiék és a debreceni különítmény is. Buki már nagyon várta hogy visszamenjünk a birtokra (és vigyünk neki valami pulcsit), mert a közben lezúduló eső elég rendesen lehűtötte a levegőt. Begyűjtöttük a rajtcsomagokat, volt vacsora, majd megkóstoltuk szőlőbirtok termékeit mielőtt visszavonultunk a szállásra pihenni.

erdobenye_drotszamar_100

Másnap már sokan álltak a parkolóban mire feltekertünk a birtokra. Oszi is megérkezett, majd végszóra Szilvi is berobogott. Alex, Buki, Csabi, Oszi és én a hosszútávot választottuk, Szilvi csak rövidtávot ment, de azon elég jó tempót diktált. A rajt előtt Fejes Miki szokás szerint felült a platóskocsira és onnan szórakoztatta jobbnál jobb poénokkal a népet. A felvezető rendőrautó csak nem akart megérkezni, úgyhogy végül eluntuk a várakozást, és elindult a felvezető kör keresztül a falun. Útközben sikerült a rendőrautót is begyűjteni, majd a falu végére érve lekanyarodott a mezőny a dombok felé és kezdetét vette az igazi verseny.

erdobenye drotszamar 112_1

Én szokás szerint a mezőny hátsó részén gurultam, amíg ki nem fáradt néhány keménylegény és a 8 km-es felfelén szépen lassan meg nem előztem őket. Majdnem egy óra mászás után jó volt már lefelé gurulni egy kicsit. Gondoltam, na végre mehetek, a hátsó teló úgyis kimozogja ezeket a huplikat. De elkezdett zörögni valami. Megálltam. Néztem, mozgattam a bicajt, semmi. Irány tovább. Felfelé rendben is volt, de lefelé megint jött az az irdatlan csörömpölés. Megint megálltam. Megnéztem az első kereket, semmi. Kilazítottam a hátsót, visszaraktam, semmi. De csak zörög lefelé. Beletelt egy kis időbe, mire rájöttem, hogy csak a kulacstartó lazult ki, és az verődik neki a váznak lefelé. Mire megoldottam rejtélyt, az egész mezőny szépen lassan megelőzött. Az én nem kimondottan sprinter lábaimmal tekerhettem ám utánuk.

erdobenye_drotszamar_12

Közben ismét kidörzsölődött az egy héttel korábban szerzett sebem, és egyre jobban fájt, ahogy tekertem. Azért mentem, úgyis mindegy alapon. Az újonnan beiktatott lefelét és a patakátkeléseket nagyon élveztem, de jól megtréfált a frissen felszántott szántó közvetlen a faluba érkezés előtt. Az előző napi esőtől úgy felázott a széle, hogy alig lehetett menni rajta. Úgy beragadt a kerék, hogy meg kellett állni kiszedni a felszedett saras fűcsomókat, mert már nem forgott egyáltalán. Végül csak beértünk a faluba. Utána még volt egy kis mászás, megkerültük a birtokot, és visszagurultunk a rajtterületre. Én már a saras-ragadóson eldöntöttem, hogy kihagyom a szőlőket, így végül nem mentem ki a plusz körre, inkább befejeztem a versenyt. Tavalyelőtt egy kört mentem, tavaly kettőt, most megint egyet. Jövőre megint kettő!

erdobenye_drotszamar_1

Szilvi a rövidtávon ismét megcsípte a dobogót, Oszi pedig elvitte a kisorsolt görög utat.
A verseny után lehetett választani a vega és a húsos menü közül, azt hiszem senki sem maradt éhen. Délután-estefelé pedig ismét a boroké volt a főszerep, majd lassan szétoszlott a tömeg.

Este még elmentünk vacsorázni, gyümölcslevet és bort kóstolni a HegyiBringásokkal.
Másnapi délelőtt Buki és Alex segített a szervezőknek összeszedni a szalagokat és a táblákat a pályáról, mi pedig addig beszereztük az Alex által rendelt házi gyümölcslét. Visszafelé begyűjtöttük Zitát a Hegyalján (és a sok bigyót, amit összeszedett a három nap alatt) és visszakocsiztunk a nagyvárosba.

erdobenye_drotszamar_11

A szervezők kitettek magukért, tökéletes kis versenyt sikerült ismét összehozni. Jövőre ismét számíthattok egy Merkapt-különítményre!

Beszámoló: Szántai Vecsera Orsolya
Fotó: Vavrek Veronika, Csete Sándor


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: öt + három =