Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!BBU S.Ö.R. KÖR

ATLÉTIKA 2013-06-16

Idén július 13-14-én Magyarország és Ausztria határán zajló, két Nemzeti Park területén áthaladó, 30 települést érintő, mintegy 127 km-es versenyre hívjuk a kerékpározni szeretőket, az amatőr futókat, családokat.

A BBU S.Ö.R. KÖR, melynek Sopron, a Hűség Városa ad otthont, a nagy hagyományokkal rendelkező Soproni Ünnepi Hetek záró hétvégéjén kerül megrendezésre. A kulturális rendezvényekben bővelkedő három hét idején a történelmi belváros terein, udvarain színházi előadások, kamarakoncertek, kirakodóvásár, folklórbemutatók, gyerekprogramok várják az érdeklődőket. Ugyancsak ebben az időben színvonalas sportrendezvények, versenyek is zajlanak a városban, kuriózumszámba menő képző- vagy iparművészeti tárlatok látogathatók.

A kétnapos verseny célja, a Fertő-tó megkerülése egyéni-és váltó futóversenyben, valamint helytörténeti kerékpártúrával családoknak, baráti társaságoknak. Ráirányítani a figyelmet a Fertő-tó, a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti - és a környező települések kulturális értékeire. A rendezvény egyben felkészülési lehetőséget biztosít a profi és amatőr futók, valamint kerékpártúrázók részére az őszi Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon 5 napos versenyére.

TERVEZETT ÚTVONAL:

Összesen: kb. 127 km

1. nap: Sopron–Neusiedl-Podersdorf (kb. 63 km)
2. nap: (Podersdorf–Fertőd–Sopron (kb. 64 km)

A távot 95%-ban kerékpárúton lehet megtenni a Fertő-tó mellett, így a gyermekek a felnőttekkel együtt nagyobb biztonságban haladhatnak. A verseny hivatalos frissítő pontjain túl több helyen természetes pihenők is találhatók asztallal, padokkal, helyenként ivó kutakkal, néhány helyen borospincékkel, strandokkal. Nyugodt, hihetetlen szépségű, színes, tiszta levegőjű környezet várja a résztvevőket. Emelkedőre Sopron és Fertőrákos, valamint Balf és Sopron között kell számítani, az útvonal többi része sík területen halad.

A nevezési felület és további információk a www.bbu.hu oldalon érhetők el.


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + hét =