Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
Sportagvalaszto_logo

underworld_logoBRAVÚROS TRIATLON PREMIER!

TRIATLON 2009-05-01

Üdvözlök minden látogatót a Merkapt SE honlapján és örömmel jelentem, hogy újabb szakosztállyal bővült az egyesület és ezentúl a tri- és duathlon sportágban is vannak versenyzőink! Létszámunk még meglehetősen „baráti”, de biztos vagyok benne, hogy ez változni fog, hiszen látom, hogy akik szeretik a kihívást és sportolni is szeretnek, egyre többen kötnek ki a triatlon mellett, akár tömeg akár versenysport kereten belül.

Működésünk beindítására kitűnő alkalom és időpont volt május első hétvégéje, ugyanis két esemény is várta a versenyezni vágyókat. Elsején a Margitszigeten rendezett Évadnyitó Sprint Triatlon versenyen, harmadikán kicsit „odébb”, Kaszón a Duatlon Sprint OB-n szerepeltettük két versenyzőnket, nevesen Horváth Csaba X-szeres európa- és világbajnok, olimpiai bajnok „váltósúlyban” lévő kenus és jómagam Kovács András sehányszoros, semmilyen bajnok, fogyóban lévő kenust. Meg kell még említeni harmadik tagunkat Kassai „Kacsa” Károly volt duatlon válogatottunkat, aki a Vivicittán beszerzett sérülése miatt nem tudott velünk jönni, ami meg is látszott a „csapat” ténykedésén, ahogy majd az a beszámolókból ki fog derülni! (Kacsa gyógyulj meg és kezdj el edzeni!!!)

horvath_csaba_indian

2009-05-01 Évadnyitó Margitszigeti Triatlon

A margitszigeti eseményről Tóth Márton barátom, válogatott kenusunk készített egy rövid beszámolót és néhány képet, hiszen szemtanúja volt az aktusnak:

Bravúros premier triatlonban!

Május első napján rendezték meg az idei esztendő első triatlonversenyét a Margitszigeten, ahol bemutatkozott a Merkapt SE két sportolója, Horváth Csaba és Kovács András. A két kenus sikeresen teljesítette a távot, ráadásul Kovács András a 90 fős mezőny elején, a 11. helyen fejezte be a viadalt.

A Budapesti Triatlon Szövetség szervezésében immár sokadik alkalommal kerül sor az Évadnyitó triatlonra. Verőfényes napsütésben, 10 órakor rajtolt el a mezőny a Sportuszoda 50 méteres medencéjében, ahová majd’ 100 embernek kellett 9 pályán teljesítenie 750 métert. Nagy harc volt a vízben, ráadásul a fordulókban sem kímélték egymást a sportolók. Kovács András és az Atlantai Olimpia kenus kettes 500 méterének bajnoka, Horváth Csaba a mezőny közepén fejezte be az úszást, majd jött a sziget közepén teljesítendő kerékpár.

Ekkorra már kellőképpen szétszakadt a mezőny, így a 20 kilométert már viszonylag szellősen teljesítették a triatlonisták. Bandi- noha a váltása nem sikerült tökéletesen- egy hármas bollyal szépen húzott el a versenytársak mellett, 40 km/h fölötti átlagsebességet produkálva. Indián itt kicsit visszaesett, mountain bike-jával nem bírta felvenni a versenyt az országúti kerékpárosokkal.

Az utolsó számban, az 5 kilométeres futásban már nem változtak számottevően a helyezések, ám egy-két kiemelkedő teljesítményt itt is láthattunk. Végül Bandi a győztes mögött 7 perccel elmaradva, 1:02:54-es idővel az előkelő 11. helyen zárt, míg Indián becsülettel végigharcolva a távot, a mezőny hátsó részén fejezte be élete első triatlonját.

2009-05-03 Kaszó OB

És akkor a Kaszó Sprint OB futam beszámolója, egyedüli résztvevőként, saját tolmácsolásban:

Hőskölteményemet, ami elkerülhetetlenül végig rólam fog szólni, szombattól indítanám, mert bár lecsavartam még egy kenu edzést az egész napom azzal telt, hogy a másnapi duatlonra csapatot verbuváljak, azért, hogy ne legyek egyedül vagy olcsóbb legyen az út, vagy legyen kit megverni stb. Na ezen a téren teljes lett a kudarc, amit én és barátaim lakhelye és Kaszó földrajzi elhelyezkedésének tudtam be! Ennyi elég is a szombatról!

Úgy döntöttem, hogy mivel csak délután háromkor lesz a számom, elugrok Tatára, Katikához az egyik legjobb gyúróhoz, akit ismerek, hogy „készítsen fel” a megmérettetésre. Jó ötlet csak mint később kiderült a többlettávolság miatt igen-igen feszessé vált a vasárnapi program!

Szóval gyúrás után le Kaszóra! A modern technikának köszönhetően elsőre odataláltam! 13 óra körül kezdtem hát neki, hogy elkövessem életem legrutintalanabb és dilettánsabb versenykészülődését! Lényegében mindent hamar megtaláltam de ez nem a találékonyságomnak köszönhető, hanem hát finoman fogalmazva Kaszó nem egy bonyolult hely, nem vagyok az a társalgós típus, de a növényeken kívül talán minden élőlénytől információt gyűjtöttem, mondjuk a bonyolultságra tett utalásnak némileg ellentmond, hogy hosszú perceket töltöttem a pályarajz értelmezésével.

Addig-addig pörögtem, hogy sikerült elintéznem minden ügyes bajos dolgomat beleértve a nevezést, toalettet, ital bekeverést (amit aztán magammal se vittem) sőt még sikerült benzinkutat is találnom valamelyik szomszéd faluban. A melegítésre és a depózásra kb. 40 percem maradt, ki is használtam rendesen, a depóban csak néztem bután, amíg mindenki rutinosan helyezgette a cuccait, én többnyire vakargattam a fejem, látva a közeli jövőt az elkövetkező depóbani bakizásaimról.

triatlon3

Innen már csak 10 perc volt a rajtig, ezt is rutinos lézengéssel töltöttem de érdekes módon az egyetlen emberrel, akit ismertem ebben a tíz percben éppen összetalálkoztam, úgyhogy a pisztolydördülésig sikerült belefelejtkezni a csevegésbe.

És akkor fejest az 5 km-be! Egyből láttam, hogy eltérő az én pálya konstrukcióm, mint az élmezőnyé, - és ilyenkor kb. 50-60 emberről beszélek!!! - tehát az utolsó 10-20 emberrel futok!
A második körben voltak akik még nálam is jobban elfáradtak, így 10 helyet előrecsúsztam!

Futás 1: 17:37

A depóban persze süvítettek el mellettem a srácok, de most legalább sikerült a bringára felugranom, csak a tépőzárak megint makacskodtak és a homokos fű a talpamon sem segített a beszállásban. Na, mindegy csak elkészültem és beletapostam a pedálokba. Kinéztem egy távolban lévő kerékpárost és üldözőbe vettem, szerencsére nem sokáig kellett egyedül mennem, mert egy triatád mezes csávóra felkapaszkodtam és elkezdtünk összedolgozni. Meg is lett az eredménye: szedtük sorban a skalpokat és szépen felhízott a csoportunk hat-hét fősre, így még hatékonyabban dolgoztunk. A szpíker beszólásai alapján jó időket köröztünk. Jött a következő depózás, a cipőből most sem tudtam kibújni, de szerencsére a bejárathoz én voltam a legközelebb és nem kellett sokat csattognom a stoplikon.

Bringa: 33:07

A depóban egy örökkévalóságnak tűnő cipőkötözés következett, a kerékpáros csoportomból mindenki eltűnt a messzeségbe… Elindultam az utolsó 2,5 km-re, mint az állat, de egy néni szólt, hogy az ellenkező irányba jobb lenne! Köszi, máris fordulok, ebbe a cselbe rendesen bele is szédültem, alig találtam ki a szalagrengetegből. Na még egyszer indítok, de most már a kétszeresére kötött vádlik és combok jelentettek görcsveszélyt, úgyhogy egy reálisabb tempót választva, egy embert még lefutva értem célba!

Futás 2: 9:34

Összidő: 1:00:18

Összegzésképp nagyon jól éreztem magam a futam alatt, köszönhetem ezt részben Katikának, a lábaim végig bírták bringán a robbantásokat és az időközben eleredt esőben is magabiztosan bringáztam. Ellenben a futáson sokat kell javítanom.

Abszolút helyezésem: 63.
Kategória helyezésem: 42.

Mellesleg a legjobb férfi idő: Király Kristóf 52:24
legjobb női idő: Balogh Barbara 1:01:01

Tehát egy csaj sem vert meg!!! :-)

Legközelebb remélem, hogy a csapattársaimmal együtt fogom leküzdeni az akadályokat!

Beszámoló: Kovács András


CIKKAJÁNLÓ2014-09-06  TRIATLON

ÍGY LETTEM ÉN IS IRONMAN!

Jaj, de jó! Vége az első sulis hétnek, itt a hétvége! Megint alhatunk egy kicsit tovább... gondolta több ezer diák ezen a napon. elük ellentétben több száz sportoló gondolta úgy, hogy itt az ideje olyan korán fölkelni, amilyen korán még soha!   [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kettő + hat =