Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
Sportagvalaszto_logo

underworld_logo16. ORSZÁGOS AMATŐR SPRINTTÁVÚ TRIATLON OB

TRIATLON 2009-07-06

Három kihagyott Triathlon Tour futam után (Tiszaújváros, Balatonfüred, Baja) végre rajthoz álltam Fábián Karcsi, volt UTE kenus barátommal az Amatőr Sprint OB-n!

Egy igazi nyílt vizes úszás várt ránk a Lőrinci erőmű taván kezdésnek. A vízhőfok 25 fok volt és igazi nyári meleg, úgy harminc fok tombolt ezen a szombati napon. Karesznak (továbbiakban Asó) ez lett volna az első triatlonja, én pedig mivel amatőr versenyről volt szó egy kicsit esélyesnek érezvén magamat egy jobb helyezésre, kellő izgatottsággal buzgólkodtunk a rajtig. El is követtünk egy hibát: úgy döntöttünk, Asó bringáján a nyerget leheletnyivel megemeljük, mert alacsonynak érezte ő is, meg kívülről is úgy látszott. Ilyenkor persze sanszos, hogy megfájdul az ember dereka, de mivel alig hajtotta még a gépet, nagyon nem volt ideje hozzászokni, gondoltuk 20 km-en nem lesz gond!

Hát gond lett!

No de nem szaladok előre, - tudtuk, hogy nem vagyunk csúcs úszók, de most már biztosak vagyunk benne, hogy rosszabbak vagyunk, mint gondoltuk!!! Vízből kellett indulnunk és nem viccből, tényleg - ez furcsa volt így elrugaszkodás nélkül, szó szerint "állva" hagyva éreztem magam, és Asónak sem sikerült jobban a "wasser start"!

Aztán sikerült üveghangra felpörögnünk, és ebből egy elnyújtott, fulladásos halálszerű élmény kerekedett ki, ami kitartott egészen a 750 méteres táv végéig. Asó későbbi elbeszéléséből kiderült, hogy neki sikerült még állkapocsrúgást és nagyujjficamodást is beszereznie!

Ezen váratlan és újszerű élmények hatása alatt, az elejeétől úgy 4-5 perc hátránnyal sikerült egy igazi amatőr váltással a nyeregbe "pattanni", Asó kicsivel később követett, neki ezt a hátrányt sikerült megdupláznia, a többlet időt nyilván állkapcsa és hüvelykujja visszahelyezésére fordította!

Az esélyesség terhének szertefoszlása oly könnyűvé tehetett, hogy csak úgy szedtem le a skalpokat a bringapályán, két nagyobb bolyt is ott hagytam és egy harmadikat is utólértünk és így rongyoltunk bele szó szerint a váltásba. Ez azért érdekes volt mert ahogy Hatvanba értünk minden kanyarban lassíts-ot kiabáltak a pályabírók, ahol egyből azt hittem, hogy váltás lesz, de a harmadik után már nem hittem nekik és toltam ahogy kell, de ahol tényleg váltani kellett - kanyar után!!! - ott is lassíts-ot kiabáltak váltás helyett, így ez a váltásom is el lett cseszve és bringás cipőben sprinteltem be a depóba, amit nagyon nehezen tudtam lerángatni a lábamról!

triatlon

Közben Asó rótta a kilómétereit, még kint a bringapályán láttam is, hogy utolsó előtti és még versenyben van, de csak amikor beértem a célba és ő már ott várt vasalt ingben, kisimult arccal tudtam meg, hogy a futást már nem vállalta, ugyanis a verseny előtti "igen bölcs" döntésünk gyümölcse egy kiadós derékfájásban realizálódott!

Nekem a futás is nagyon jól ment, bár részidőket nem lehet tudni, mert kézi időmérés volt, csak azt tudom, tíz-husz embert megfogtam.

Eredményeink:
Fábián Károly: DNF
Kovács András: 1:09:13

Összességében mindketten csalódottak voltunk, Asó nyilvánvaló okok miatt, én pedig 1 óra körül szerettem volna menni és így részidők nélkül nem lehet tudni hol ment el az idő, Deka (Asó haverja) mérésére tudunk csak hagyatkozni, de ő csak Asót mérte: úszás: 17:40; úszás+bringa: 1:00:00

Most megint három hét "kényszer" szünet következik a Sárkányhajó VB és a Világjátékok miatt, de reményeim szerint legközelebb a Triathlon Tour utolsó fordulóján - halkan írom le: de talán Kacsával és Indiánnal kiegészülve - Fad-Domboriban rajthoz állunk!

Üdv Mindenkinek!

Beszámoló: Kovács Bandesz


CIKKAJÁNLÓ2014-09-06  TRIATLON

ÍGY LETTEM ÉN IS IRONMAN!

Jaj, de jó! Vége az első sulis hétnek, itt a hétvége! Megint alhatunk egy kicsit tovább... gondolta több ezer diák ezen a napon. elük ellentétben több száz sportoló gondolta úgy, hogy itt az ideje olyan korán fölkelni, amilyen korán még soha!   [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hat + hét =