Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
Sportagvalaszto_logo

underworld_logoMAGIC ICE FÉLSZIGET KUPA

TRIATLON 2010-03-23

Végre elkezdődött az országúti szezon és az Amatőr Kupa! Az én versenynaptáramban ez az első felkészülési verseny. Mezőnyversenyen még nem vettem részt, tehát mindenképpen a tapasztalat és rutin szerzés volt a fő cél. A körülmények szerintem optimálisak voltak: napsütés, se túl hideg se túl meleg, balkézre a Balaton! és egy kis szél. A 12,2 km-es nagy körön az én korcsoportom 5 kört ment - kivétel aki többet vagy kevesebbet ;-) - összesen 61,4 km.

Felsziget_kupa_1

Úgy terveztem, hogy 6 kört megyek a fiatalokkal, de az ötöt sem bírtam végig, négynél elszálltak a lábaim, úgyhogy az ötödiket "lecsónakázva" teljesítettem a távot 33,6 km/h-s átlaggal, összehasonlításképp a győztes átlaga 38,8 volt (73,6km-en). Nagyon tetszett az egész menet, már alig várom a következőt, rengeteg bringás indult, rengeteg néző volt!

Felsziget_kupa_11

De!!! Muszály magyarázkodni egy picit!

Rutin! Rutin! Rutin!

Az én bolyomban szerintem egy kislány volt a legprofibb taktikában - ... ja egyébként a csajok aláztak egy páran rendesen és nem csak Csomor Erika, Benkó Barbira gondolok... erről jobb, ha csak ennyit...-, erre kb. a harmadik kör után jöttem rá, amikor feltűnt, hogy mindig elöl van, mindig jó kerékre tesz és látszólag semmit nem csinál, én meg ide mentem-oda mentem, akció-reakció meg minden hülyeség-okosság és ugyanott voltam mint ő. Na a negyedikben rá is tettem a kereket és én ott mögötte sokat... tanultam! ...igen azt is! szóval jó volt ott nekem na!:))) De tényeg, komolyan ez nem egy C-1 1000m! Itt nagyon be kell osztani, ami van, ja még a betevőt is!

Felsziget_kupa_12

De volt még egy másik lecke is: a "rajtprocedúra" számomra teljesen kaotikusnak tűnt, igazából el sem tudom mesélni mi s hogyan történt, ... ott elől... mert én persze a kétszáz fős mezőny leghátuljában izzítottam - valószínűleg azért, hogy egy bukásból se maradjak ki - így azt sem tudtuk hátul, hogy már egy kört mentünk és már rajt volt. A következőn biztos legelőre állok, legalább lássák, hogy Merkapt!

Hát így összefüggéstelenül ennyi lenne ez a beszámoló az év első versenyéről, hétvégén jön a Békás Kupa!

Felsziget_kupa_10

Innen letölthető a verseny hivatalos eredménylistája, amit kiegészítettem az átlagokkal - aminek persze mezőnyversenyen semmi jelentősége:) !!!

Jó tekergetést mindenkinek!

Beszámoló: Kovács Bandesz
Fotó: Panyi János


CIKKAJÁNLÓ2014-09-06  TRIATLON

ÍGY LETTEM ÉN IS IRONMAN!

Jaj, de jó! Vége az első sulis hétnek, itt a hétvége! Megint alhatunk egy kicsit tovább... gondolta több ezer diák ezen a napon. elük ellentétben több száz sportoló gondolta úgy, hogy itt az ideje olyan korán fölkelni, amilyen korán még soha!   [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kettő + három =