Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!POMÁZI CROSSFUTÁS, 3 IN 1 - HÁROM FUTÁS EGY BESZÁMOLÓBAN

ATLÉTIKA 2009-02-01

Mielőtt a címben említett csikóváraljai crossfutás beszámolójához fognék két korábbi crossfutás - a decemberi csömöri és a januári szentendei erőpróba - élményeit osztanám meg veletek. Tehát haladjuk sorban:

2008. december 14. vasárnap

Csömöri Crossfutás / 15,3 km


Ezen a hétvégi délelőttön kimondottan csúnya idő fogadta a "mozogni" vágyókat a csömöri dombságban. Szeles, borult hideg idő, az eső is néha rákezdtett, hogy elijesszen minket! Azonban a 11 órás rajtra már egy népes tábor várta Lászay Dénes rajtjelét. A tervem egyszerű volt: fokozatosan belendűlni, okosan beosztani minden erőt.

A rajt után közvetlenül a 8.-9. pozícióban haladtam. A pálya helyenként sáros, mély talajjal próbálta a kedvünket szegni. Az első 5-6 km-en tartottam a megszerzett helyemet, majd főleg a dombokra való felfutásoknál megközelítettem az előttem haladókat. Kimondottan jól ment a futás, nem szenvedtem. A hölgyek versenyét vezető Halász Annamarit (ironman 2. helyezett) 7 km-nél hagytam el. Még egy emelkedőt együtt győztünk le, aztán már "látóhatárba" került a 6.hely! Rákapcsoltam, és még erőm is volt gyorsítani! A 10. kilométert, már ebben a pozícióban tudtam le. A 4-5. helyért Markusszal csatáztunk (régi duathlonos versenyekről ismerjük egymást). Az utolsó 2 km-en végig egymást húzva haladtunk így természetesen a célba is együtt értünk.

Az időnk: 1óra 02’ 34" volt. Végig jól ment a futás és még a vasárnapi ebéd is jólesett!

2009. január 04. vasárnap

Szentendrei Crossfutás / 11,5 km


Ez az egyik legnehezebb crossfutás, amely tulajdonképpen a "Kőhegy" legyőzéséről szól! Egy nagyon szép, de egyben embert próbáló feladat is. A szokásos vasárnapi - ebéd előtti - mozgásra, szintén egy népes csapat jelentkezett. Az időjárás is a kegyeibe fogadott minket. Napos,de metszően hideg, tiszta idő mosolygott ránk. A taktikám nem változott, most is a fokozatosságra épült. Rutinból mondhatom nem ez az első találkozásom a heggyel! A rajt után közvetlenül elfoglaltam 8-10. hely egyikét. A hegy lábáig vezető 2 km-es szakaszon igyekeztem olyan tempót választani, hogy a 3-4 km-es kemény emelkedőt kilazulva kezdjem el. Sikerült is. A végtelenül hosszú hegytetőre vezető út végére, már a 4. helyen értem fel. A gerincen vezető változatos terepen a 4. és 6. pozíciók valamelyikén futottam. Szerencsénkre a talaj nem csúszott, így mindenki a maximumot hozhatta ki magából. Az utolsó 2 km-en engem is előztek, ahogy én is, így az 5. helyet elcsíptem 55’ 06"-os idővel!

Végig jól ment a futás és nem "zuhantam" meg! Külön öröm, hogy csapatunk másik tagja Kovács Bandesz a 7. helyen 57’26"-tal ért célba! Két Merkaptos az első tízben! Ez már szuper!!!

Pomaz_Cross_Futas_Csikovaralja_2

2009. február 01. vasárnap

2. Urbánfy Jenő Emlékverseny

Pomáz crossfutás, Csikóváralja / 11 km.


Ha Szentendréről azt írtam, hogy nehéz, akkor nem voltam elég körültekintő! Most így memoárként visszaemlékezve Csikóváraljára minden új dimenzióba kerül. Emlékeimben sokkal "lazábbnak" raktározódott el, mint ahogy újra átéltem!

A forgatókönyv a szokásos volt és a fokozatosságra épült. Azonban most borult minden, hiszen ezen a pályán az első 200 méter után elkezdődik az emelkedő. Itt nincs időd arra, hogy "erőt" gyűjts. Itt egyből kezdődik a zuzás és kb. 5 km-ig tart, majd egy beugratós pihentető szakasz után, újra elkap a "PEPSI"-érzés! A rajtnál az erőviszonyokat mérlegelve, egy tízen belüli helyezéssel kiegyeztem volna! Az időjárás is próbálkozott kifogni rajtunk, még előző éjszaka kimutatta szeretetét és egy 5-10 cm-es hótakarót terített a hegyekre, így néha tombolán érezhetted magad - nem tudhattad hova és mire lépsz!

Pomaz_Cross_Futas_Csikovaralja_3

Ahogy éreztem a rajt utáni első kilométeren már megkezdődött a helyezkedés! A szűk erdei úton erős tempóban haladt mindenki. Itt is sikerült az első 10-ben pozíciót fognom! Nem esett jól. Nagyon enerváltan mozogtam és az emelkedő végéig ketten is befogtak. A hegygerincen újabb emelkedők, mély avarral borított csapások. Féltávnál sikerült egy helyet visszavennem, sőt a lejtős részeken egy újabbat! Ez tényleg "csatává" alakult. Még vagy kétszer előztük egymást oda-vissza! A célba végül 9.-ként értem 50’ 56"-tal, Kovács Bandesz 51’ 16"-tal 10. -ként érkezett!

Mindketten sikeresen "túléltük" a hegyek-poklát! És ami a lényeg az első tízbe, most is hoztuk a Merkaptot!

Mindenkinek jó felkészülést és erő gyűjtést a tavaszra! Üdv: Karesz

Beszámoló: Kassai "Kacsa" Károly


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + öt =