Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!8. TESSEDIK FÉLMARATON ALBERTIRSÁN

ATLÉTIKA 2009-04-05

Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Albertirsa, Végvári Zsolt klubtársunk vezetésével, az Albertirsa-Mikebuda félmaratoni futóversenyt, ami idén igazi tavaszköszöntő volt. Előbb a rövidtáv indulói állhattak rajthoz szép számmal, ahol 9 kategóriában osztottak ki díjakat a szervezők.

A célba érkezők arcán az öröm és a fáradság mellett kezdett látszani a közben jócskán 20 Celsius fok fölé emelkedett levegő hőmérséklet is, ami hamar eloszlatta a bemelegítésbe vetett hitünket…

A hosszútáv 11-kor rajtolt néhány utcányira a szép célterülettől, hogy a pálya hossza még a legszigorúbb elvárásoknak is megfeleljen. A 21097,5 méter kimérését volt szerencsém egy Merkaptos GPS-szel végigkövetni, :-) és hát sajnos a gyenge célidőmet nem tudtam a hosszabb pályára fogni, mert ez bizony pontosan annyi volt. Szeretem a pontos pályákat. A korábbi évekhez képest alacsonyabb indulólétszám miatt családias hangulatban érkeztek a célba az egyéni versenyzők és a csapatok.

A legjobbak név szerint:

Hölgyek:
1. Szúnyog Erika –Bp.
2. Soós Edit – Fergeteg Triatlon SC
3. Boros Lídia Vanda Bp.

Urak:
1. Olasz László – Bp.
2. Dr. Sebestyén Zoltán – GEAC
3. Bán Gergely – Napraforgó Futóklub

Jómagam az abszolút 8. helyen értem célba, így a néhány ősz hajszálam lehetővé tette hogy a senior eredményhirdetésen ott álljak a dobogó második fokán a győztes Somogyi Karesszal és Nagy Robival, vidáman szorongatva az igazán szép érmet és az erre a versenyre készített irsai cuvée-t. Hát, ha akarsz egy sík pályán futni, akkor gyere el jövőre, próbáld ki. Garantáltan nem fogsz csalódni benne, hisz tényleg ez a környék egyik legszebb és leggyorsabb pályája.

Minden Merkaptos sporttársnak hasonlóan szép versenyeket és sérülésmentes szezont kíván a cikk firkásza: Kasa Tibor

Ui: Ha jól emlékszem az előző beszámolóban is azt olvastam, hogy Somogyi Karesz előzte meg a Merkaptos futókat, így hát javasolnám a Karcsi leigazolását vagy likvidálását…:-)

Beszámoló: Kasa Tibor


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hét + egy =