Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!12. KÉKES CSÚCSFUTÁS

ATLÉTIKA 2009-06-13

Kellemes napsütéses futóidőben, 15 fokos hőmérsékletben kerül megrendezésre június 13-án, szombaton a 12. Kékes Csúcsfutás. A mátrafüredi rajtnál már kora délelőtt gyülekeztek azok a futók, akik arra vállalkoztak, hogy legyőzzék a hegyet, és teljesítsék a Kékes Csúcsfutás 11,6 kilométeres távját, melyben a szintemelkedés 671 méter.

Az 1300 főt számláló népes mezőny 11 órakor vágott neki a versenynek, a futók a kanyargós mátrai hegyi úton hömpölyögtek a cél felé. A leggyorsabb futónak, Juhász Andrásnak alig több, mint háromnegyed óra kellett, hogy felérjen az ország legmagasabb pontjára, az 1014 méter magasan található Kékes csúcskőhöz. A hölgyek legjobbikának, Szabó Andreának pedig kevesebb, mint egy órára volt szüksége a táv abszolválásához.

kekes_csucsfutas

A győztesek után folyamatosan érkeztek a boldog résztvevők, a csúcshódító futók a célba érkezés után egyenként megérintették a piros-fehér-zöld követ, majd büszkén viselték a teljesítésért a nyakukba akasztott érmet.

Miután az utolsó futó is teljesítette a Kékes Csúcsfutást, stílusosan a kőnél került sor az eredményhirdetése, melyen vastaps köszöntötte a dobogósokat.

Eredmények:

Férfiak
1. Juhász András (Misi SC) 47:03
2. Szabó Gábor (Sashegyi Gepárdok) 48:02
3. Bajári Gábor (Vasas-Humansoft) 49:23
...136. Kovács Sándor (Merkapt Maraton Team SE) 1:03:31

Nők
1. Szabó Andrea (Vasas-Humansoft) 58:29
2. Czirbusz Katalin (Pásztói Szabadidő Sportegyesület) 1:02:09
3. Darázs Angelika (Budapest) 1:02:19

Következzen Kovács Sanyi beszámolója, aki a hegyikerékpáros szakosztályunk tagjaként képviselte a Merkapt SE-t a Kékes Csúcsfutáson:

"Június 13-án volt nem volt rossz idő a mátrafüredi rajtnál, a futáshoz megfelelő 15 fok fogadta sz indulókat. A táv, ami a csúcshódítókra várt 11,6 km volt a szint pedig 671 méter. 1300-an vágtunk neki a távnak.

Megpróbáltam kényelmesen futni, mert tudtam, hogy a lábam nem az igazi és nem is igazán készültem a versenyre. Beálltam egy olyan srác mögé, aki 5 perces kilométereket futott, de egy idő után lassú volt nekem a tempó ezért elmentem mellette körülbelül 6. km-nél. Közben láttam, hogy voltak, akik feladták ez adott egy kis plusz motivációt. Amint felfelé haladtunk, voltak többen, akik szemből kocogva érkeztek, azt gonoltam, hogy azok jönnek vissza, akik teljesítették. Majd megőrített a gondolat, de közben kiderült, hogy csak azokról volt szó akik edzeni voltak a hegyen.

kekes_csucsfutas1


Frissíteni sehol nem álltam meg. Elértem a 9. kilométerhez és az órámra pillantva láttam, hogy az a 45. percnél kegyeg, kezdtem vadul vigyorogni, gondoltam simán 60 perc alatt beérek. Aztán jött a kegyetlen sípálya és a lassulás, ami miatt lőttek az egy óra alatti teljesítésnek.

Voltak egy páran, akik meg akartak halni mellettem és mögöttem, erre a furcsa hörgő hangokból következtettem, amit futótársaim adtak ki. Végül nagy nehezen fel értem a célba, ahol közel sem volt olyan jó idő mint Mátrafüreden, a Kékes-tetőn 9 fokot mutatott a hőmérő.

kekes_csucsfutas10

Összeségében 1182-en fejeztük be a versenyt, 957 férfi ért sikeresen a célba én a 136. lettem 1: 03: 31-as idővel. Ha 1 perccel jobbat futok befértem volna az első 100-ba. A 2007-es időmnél minden esetre jobbat futottam, 1: 11: 16-ot futottam, amivel 347. lettem a 1144 férfi indulóból.

Jövőre a célom az 55 perc és tudom, hogy meg lesz, mert most is ment volna, csak sosem hallgatok az orvosokra és a fájós láb az fájós láb."

Beszámoló: Kovács Sanyi
Képek: BSI/www.futanet.hu


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: három + négy =