Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASZENTENDRE CITYCROSS

HEGYIKERÉKPÁR 2013-05-18

Egy héttel a várgesztesi nyitány után máris következett a Mountainbike Challenge második futama, ezúttal Szentendrén. A Citycross-on a csapatunkból Szilvi képviselte a lányokat, a fiuk közül pedig Miki, Alex, Buki, Zézó és jómagam álltunk fel a Templomtér macskakövein a képzeletbeli startvonalhoz. 

A rajtot megelőzően hangosítás nélkül, kéztölcsérbe beszélve kaptuk meg az instrukciókat a szervezőktől. A rajt előtt mindenki számára biztosítva volt a pályabejárás lehetősége, illetve egy közös „vezetett” bejárásra is sor került. Már a bejárás alatt is látszódott, hogy nézőkből ezúttal sem lesz hiány, hiszen sokan kísérték ki Apát-Anyát a versenyre, illetve a kíváncsiskodókat is vonzotta a nem mindennapi látványosság.

szentendre_citycross_csete_sandor_hudak_szilvia

Sokan nem veszik komolyan és legyintenek a Citycross hallatán, pedig az egyik legkülönlegesebb hazai futamról van szó, aki versenyezni akar, az tud, aki a móka kedvéért jön, az is megtalálja a számítását. A 1,7 km-es körpálya végig rázós, a történelmi belváros macskakövein vezet. A penzum mindenki számra 1 óra+1 kör. Ez alatt nekem sikerült 600 méter szintet másznom és 21 km-t tekernem. 

A verseny pontban 11-kor indult és mindenki próbált jól helyezkedni, mert a pár száz méter után kezdődő lépcsősori tülekedést szerette volna elkerülni. Nekem sikerült az első 10-ben maradnom és így nem volt senki, aki akadályozzon, leszámítva a pókember ruhába öltözött versenyzőt, aki mobilról szolgáltatott hangos zeneszóval próbálta hangulatosabbá tenni a futamot.

szentendre_citycross_fulop_miklos

Verseny közben a légzés és a pulzus mellett az emberek arcát figyeltem folyamatosan és próbáltam kitalálni, ki mire gondolhat. Mivel aránylag rövid volt a kör, és két helyen is párhuzamosan futott a jövet és a menet, így mindenkit többször is láttam. Legjobban Buki és Miki fejébe néztem volna bele. Mint kiderült Buki kitartóan üldözött, amiről én nem tudtam a vége előtti 3. körig.

szentendre_citycross_pasztor_laszlo

Már pont próbáltam volna egy biztonsági tempóra beállni, tudván, hogy nagy vész már nem lehet, amikor a hosszú emelkedő felénél visszanéztem és megláttam Buksi vicsorító ábrázatát. Na, több sem kellett én is rákapcsoltam. Utólag bevallotta, hogy nagyon utált ekkor. :-)

szentendre_citycross_keczko_zoltan

Mikit az utolsó körben értem utol, de nagyon rákapcsolt és előttem futott be méterekkel. Jó volt látni, hogy minden erőtartalékát előkapva tolta neki, ahogy csak tudta. Én már nem tudtam ritmust váltani.

Szilvi egyenletes tempóban, jól haladt, kétszer mentem el mellette, de minden esetben lelkesen biztatott. Ez mindig nagyon jól esik. Zézó küzdött derekasan! Szerintem fejben azon morfondírozott, hogy mit rontott el: rossz gumiválasztás, hibás guminyomás, túledzettség vagy rossz áttétel. Minden esetre nagyon harcolt magával és az elemekkel, az emelkedővel és a lejtővel. :-) Alex nyugiban ment, mert tudta a versenynek előbb utóbb úgy is vége lesz, és akkor várja majd egy jó hideg fröccs vagy egy jó habos sör. 

szentendre_citycross_szantai_vecsera_balint

Az eredményhirdetés alatt megünnepeltük a dobogóra állókat, kiváltképp Szilvit, aki a nők master 1-es kategóriájában bizonyult a legjobbnak.

szentendre_citycross_hudak_szilvia

A befutó után volt csapatfotózás, Danó Peti készített rólunk pár képet. Amikor a csapattagok által értett poénhoz értünk és a ”ratyis” kép elkészítésébe fogtunk, Peti kissé értetlenül nézett ránk, de mi biztattuk, hogy csak nyugodtan fényképezzen. Oszi a tavaszi szezonnyitón kijelölte az utat számunkra és mindörökre nyomot hagyott a világmindenség végtelenjében, amely örökséget mi méltóképpen gondozunk (a kép itt tekinthető meg).

szentendre_citycross_merkapt_maraton_team_se

Mindent összevetve egy szuper szombati napot töltöttünk együtt, élveztem a küzdelmet, a társaságot, a hangulatot és Szentendre szépségét. Jövőre ismét eljövünk!

Beszámoló: Pásztor László
Képek: Danó Péter, hegyibringa.hu


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKSzilvi2013-05-23 15:29:32
Köszi Jucus :)! Csak Te hiányoztál arról a dobogóról!
Jucus2013-05-21 18:43:22
Gratulálok minden résztvevőnek, persze legfőképpen Szilvinek a dobógós helyért :) Laci, tök jó lett a beszámoló. Jó hogy nem csak magadról, és a saját csatádról írsz, hanem a többiekről is. Nagyon tetszett Zézó és Alex jellemzése :D :D
Zoli2013-05-21 16:10:32
Bukinak szemmelláthatóan fáj!:)
Laci2013-05-21 16:04:51
Az az egy kör már nem is számít, mi???
Alex2013-05-21 14:50:53
Mi az hogy nyugiban? Alig maradtam le! Persze a fröccsel kapcsolatban nem tévedsz, az biztos volt! :-D
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + három =