Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!17 K&H OLIMPIAI MARATON VÁLTÓ

ATLÉTIKA 2010-06-14

Atlétikai szakosztályunk fennállásának legjobb ereményét érte el a hétvégén! Fantasztikus futóink remek versenyzéssel a dobogó második fokára repítették a csapatot!

Négyezer futó teljesített váltóban maratont, félmaratont és minimaratont, illetve egyéniben félmaratont a 17. K&H olimpiai maraton váltón Budapesten.

Reggel fél 10-kor a Parlament előtt minden adott volt ahhoz, hogy a lehető legideálisabb körülmények között kezdődjön a maraton váltó. Kiváló volt a hangulat, gyönyörű az idő, lelkes futókat lehetett látni, és egyre többen érkeztek a Kossuth térre. A minimaraton váltó rajtjánál nagyon sok fiatal, és talán még náluk is több gyerek várta a startpisztoly eldördülését. A verseny üde színfoltja volt a több tucat gyerekkel érkező japán iskola, amelynek csapatai talán a leglelkesebbek voltak valamennyi induló közül. A minimaraton váltó 6,3 kilométeres távjának utolsó stafétái már az egyre népesebb szurkolók biztatása közepette futottak be a célba.

Együtt rajtolt 11 órakor a maraton és a félmaraton váltó, illetve a félmaratont egyéniben teljesítők mezőnye. A rajt a nap egyik legszebb pillanata volt: mindenki tapsolt és szurkolt, folyamatosan szólt a zene, és valószínűleg nem akadt olyan futó, aki ne kapott volna biztatást valakitől, valakiktől.

Természetesen, mint az elmúlt években is, a Merkapt SE csapata is részt vett a viadalon. A fiuk csaptban teljesítették a maratoni távot. A 33 fokos kánikula jócskán megnehezítette a futók dolgát, de ez sem jelentett problémát futócsapatunk tavalyi idejének megdöntéséhez. A tavalyi csapatból egyetlen változás történt, nevezetesen, Végvári Zsolt helyett Fazekas Attila vette át a „stafétabotot”.

Nézzük egy picit egyenként ezeket az embereket mert hiszen a jó csapateredmény a kiváló egyéni teljesítményeken múlik ebben az esetben. Kik ők valójában és hogyan tudják aktiválni a bennünk szunnyadó hihetetlen teljesítő képességet, amelyet ennyire elő tudnak hozni magukból egy-egy ilyen verseny alkalmával, és vajon mennyi cigarettát szívnak el egy nap alatt? (Természetesen távol áll tőlük e pótcselekvés.)

merkapt_valto

Kassai „Kacsa” Károly (1968.10.08.): A Merkapt SE alappillére. Az egyik legjobb teljesítőképességgel is ő bír a futóink között. A fénykorában elért 2 óra 30 perces maratoni (42 km) idejével abszolút második köztünk (Aszódi:2:25:00-án belül). Tehát ha összevetjük a mostani váltócsapatunk idejével (2 óra 37 perc 52 másodperc), akkor Kacsa egyedül, jó 7 perccel lett volna gyorsabb. Még leírni is őrületes. Milyen keringése van ennek az embernek? Természetesen kerékpárral jár dolgozni, de nap végén elmegy egyet futni is. Emellett két gyermek büszke édesapja.

Csak egy személyes történet vele kapcsolatban: Nem számítottam rossz futónak és pár évvel ezelőtt, együtt indultunk a szeptemberi félmaratoni versenyen. Kacsa ebben az időben mindig hozta a kisfiát háromkerekű babakocsijába ültetve és azt tolva vett részt a versenyeken. Megtörtént a rajt és a táv első harmadánál járva beértek, majd azzal a lendülettel tovább is száguldottak. Ha jól emlékszem, 2:32-t mentem, és Kacsa vagy jó 10 percet rám vert babakocsistul együtt.

Fazekas „Fazék” Attila (1970.03.26.): Többszörös magyar és osztrák ironman bajnok és a Finnországban rendezett 1995-ös extrém körülmények között (hidegben, hóban, fagyban) lezajlott duatlon EB-n csapat bronzérmet szerzett Zsódér és Léhmann társaságában. A maratoni ideje 2:31 körüli tehát alig marad el Kacsáétól. Ausztriában csapatban a 2 napon keresztül zajló tripla ironman versenyen is nyertek már. Nős és két kislány büszke édesapja.

Dezső „Sanya” Sándor (1971.05.07.): Sanya nehezen állt kötélnek, mert előző vasárnap Horvátországban hegyi maratoni versenyen vett részt, amelyen kifutotta magát és 16. lett 2:59:36-os idővel. Vidáman újságolta, hogy 3 óra alatt akarta teljesíteni a távot. Tökéletesebben nem is oszthatta be az erejét. Oszlopos tagja különféle Bécs-Budapest csapatoknak, maratoni ideje 2:40 körüli idő. Két fiú büszke apukája.

k_h_olimpiai_maraton_valto_dezso_sanyi

Aszódi Gábor (1972.06.22.): Kiskunhalasi származásából adódóan mindig arra törekedett, hogy ő legyen a Kiskunhalasiak közötti legjobb maratonista. Ez sikerült is, mert kb 10 éve Ferrarában beállította egyéni csúcsát (2:25:42)és ezzel a csapaton belül is csúcstartó.

Kovács „Bandesz” András (1970.11.21.): Régi kenus társ, a Merkapt SE triatlon szakosztályának vezetője. Amióta a Bécs-Budapest megfertőzte, rendszeres résztvevője futó és triatlon versenyeknek is. Tavaly 3:07 perces idővel az első 50 között volt a Budapest Maratonon.

Kasa „Kiskasa” Tibor (1968.11.14.): Foglalkozását tekintve matematika tanár, tehát bármikor lehet rá számítani. Még vasárnap a futóverseny után haza kellett sietnie, mert feleségével tangóznia kellett egy bemutatón. Maratoni ideje 2:53 körül áll meg. Egy gyönyörű kislány, a 7 éves Blanka büszke apukája, aki mellesleg táncolni tanul.

Egyébként a tavalyi 2:38:58-as ezüstöt érő időt sikerült 2:37:52-re lefaragni ami szintén ezüstöt ért a korosztályunkban. Összesített eredményünk alapján a 8. legjobb időt rohanta a Merkaptos futócsapat 372 induló közül.

valtofutas

Ha az őszinte tekintetükön keresztül megnézzük ezeket a sallangmentes embereket, és összevetjük egy hattagú, véletlenszerűen kiválasztott nem sportoló csoporttal, netán még súlyosbítani akarjuk a várható eredményt azzal, hogy a véletlenszerű csoport tagjai még el is vannak hízva, netán dohányoznak is ráadásként, és jó nagyokat krákognak, akkor az értelmes ember (homo sapiens) azonnal levonhatja a következtetést, hogy mit is jelent a sport, mit jelent harmóniában élni önmagunkkal és környezetünkkel. Biztosan nekik is vannak problémáik és őket is érik stresszes helyzetek, de valószínűleg tökéletesen meg tudják oldani,de legalább is kezelni tudják azokat.

merkapt_se

Köszönjük fiúk, büszkék vagyunk rátok!

Beszámoló: Ipacs Endre


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKNév2017-01-14 18:03:33
Jeg er de¦sÃvrre hverken specielt kreativ eller laver fine ting. Men hvis jeg ikke har andre planer, kan det da være jeg kigger forbi
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + kilenc =