Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!WADI BIH RUN 2011

ATLÉTIKA 2011-02-16

A Wadi Bih Run elnevezésű futóversenyt 1993 óta rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusok és Omán határán. Wadi – magyarul azt jelenti kanyon, ennek megfelelően az útvonal egy kanyonban vezet. Idén Csonti révén a Merkapt meze is feltűnt a mezőnyben.

Február 11-én Dibba-ban, ami az Egyesült Arab Emirátusok és Omán határán fekszik, rendezték meg azt a 76 km-es váltó futóversenyt, amely közel 20 éves múltra tekint vissza. Csapatunk, ami a „Balaton Boys és a Zsófi” nevet viselte (4 fiú és egy lány kellett, hogy legyen a csapatban, a lány a Zsófi volt :-)), reggel 7 órakor indult a távnak.

wadi_bih_run_2

A viadal a tengerpartról indult és 38 (féltáv) kilin keresztül futottunk fel 1036 méterre, majd onnan vissza. A táv úgy volt felosztva, hogy mindenki futott 13-17 km között, azonban nem egyfolytában, hanem a váltópontok szerint 3-5 km-es szakaszokra bontva. Ez így elég kíméletlen volt, mert bemelegedtél, aztán kis megállás, és megint mehettél, pont amikor már kezdtél legémberedni (milyen hülye szó ez a legémberedni, most hogy így leírtam:-) - na mindegy).

wadi_bih_run_4

Lefelé szinte rosszabb volt, mint felfele, de legalább lehetett robogni. A verseny végén volt egy kis ebéd meg lazítás! Mi egy kicsivel több, mint 6:15 óra alatt teljesítettük a távot.

wadi_bih_run_1

A táj gyönyörű és igazán vadregényes volt, tele hegyikecskékkel (miután többször nekünk akartak rontani, elneveztük őket „vérkecskéknek”). 64 váltó és 28 egyéni futó indult, ami tényleg húzós, mert azért mégis csak ezer métert kell felfutni, meg vissza egyedül. Viszont nagyon jó lenne, ha egy-két kemény Merkaptos tagtárs nekivágna jövőre az egyéni számnak!

wadi_bih_run_1__2_

Beszámoló: Fazekas “Csonti” Tamás 


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: öt + öt =