Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!VÁCRÁTÓTI CROSSFUTÁS 2011

ATLÉTIKA 2011-03-10

Elérkeztünk a Futapesti crossfutások következő állomásához, mely ezúton Vácrátóton került megrendezésre. Aki nyomon követte a korábbi beszámolókat, láthatta, hogy már jól összeszokott csapatként Kassai Karesszal állandó résztvevői voltunk ezeknek a crossfutásoknak, most viszont ez másképp alakult.

Ugyanazon a napon zajlott a Pécs-Harkány országúti futóverseny, Karesz azon képviselt minket így külön utakon jártunk (hamarosan olvasható az ő beszámolója is).

Vácrátóton 3 fok és közepes szél fogadott minket. Szerencsére azért a nap is megmutatta néha magát így a szeles időjárást sokkal könnyebb volt elviselni. A rajtot 12 órára tűzték ki, a leküzdendő táv pedig 12 km volt. A rajt elhangzása után elindult a menet.

vacratoti_crossfutas

Az előző crossfutások tapasztalatai alapján, már rögtön az elején próbáltam felvenni a tempót és közben figyeltem a női versenyzők helyezkedését. Az első pár száz méteren Molnárné Varga Szilvia elég erős iramot diktálva eltűnt az élmezőnyben. Én a harmadik helyen futottam, és figyeltem az előttem haladó lányt, aztán a 2-3. km-nél úgy éreztem nekem menne kicsit gyorsabban is, így megelőztem és feljöttem a második helyre. Innentől kezdve szinte végig egy légüres térben futottam, egyenlő távolságra az első és a harmadik női futótól.

Az útvonal szántóföldeken vezetett végig hosszú egyenes szakaszokkal, sok szintkülönbség nem volt, a talaj viszont annál inkább változatos volt. Talán a Gödöllői dombság közelsége miatt itt is nagyon homokos az aljzat, ez vizesebb állapotban teljesen futható, viszont azokon a részeken ahol kiszáradt kifejezetten nehéz volt minden lépés a puha homokban. Néhol nagyon erős szembeszéllel kellett megküzdeni, máshol az éppen olvadásnak indult belvízzel borított és mocsarassá vált szántóföldön kellett keresztül jutnunk bokáig süllyedve a jeges olvadt pocsolyákban.

A célegyenes már ismerős volt - erre jártam a bemelegítés során is-, és még egy kicsit megnyomtam a tempót, végül 1:06 alatt sikerült teljesítenem a távot. Ezzel megvan az első ezüstöm. :-)

Eredmények:

Férfiak:
I. Kiss Tamás 42:35
II. Osztoroczki Ferenc 45:12
III. Pápai Márton 45:48

Nők:
I. Molnárné Varga Szilvia 1:00:25
II. Bartos Judit 1:06:45
III. Kemény Judit 1:07:47

Beszámoló: Bartos Judit


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: öt + egy =