Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
TANFOLYAMOKMAGUNKRÓL

A Merkapt SE Hegymászó- és Túra szakosztály 2007-ben alakult egy túrázni szerető baráti társaságként, azóta a csapat mind összetételében, mind céljaiban teljes átalakuláson ment át.

Céljaink közt a terepfutóversenyektől, a hazai és külföldi sziklamászó túrákon át, a magashegyi hegymászásig minden szerepel.
Hegymászó oktatóink tagjai a Magyar Hegymászó Oktatói kollégiumnak (MHOK), és rendelkeznek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) elvégzett OKJ-s hegymászó oktató és edző képesítéssel.
Rendszeresen szervezünk különféle hegymászó tanfolyamokat, melyeket az MHOK követelményrendszere szerint szervezünk.
Szakosztályunk tagszervezete a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetségnek (MHSSZ).KARÁCSONYI TÚRA ÉS TREPNIZÉS A VÉRTESI CSÓKAKŐN

HEGYMÁSZÁS 2008-12-21

A 2008. december 20-i hétvégén tartottunk a már lassan hagyományosnak számító karácsonyi túránkat és mászásunkat Csókakőn. Az előre eltervezett találkozó kivitelezésébe a szombati munkanap és a vasutas sztrájk gördített egy kis akadályt. Szombat reggel 10 óra körül az ekkor még kis létszámú csapatunk indult el túrázni a Vértes hegység havas erdejébe.

02

01

A túra útvonala vendéglátónk, Schwarz házától indult, keresztül Csókakő utcáin, fel a kőbánya alatti parkolóig. Az erdőben, a várvölgyön keresztül értünk el a vár és a sziklafal alatti területre, ahonnan az általunk és néhány régi hegymászótársunk által épített falépcsőn felmentünk a szikla alá, majd tovább fel a várig. A csókakői várat a lelkes várvédők csapata folyamatosan építgeti, szépítgeti, mely így éke a móri borvidéken található községnek. A vár bejárása után a havas sziklán másztunk fel a hegygerincre, melyen keresztül a havas erdőben közel Mórig túráztunk el, majd lementünk a várvölgybe és onnan vissza Csókkőre a kiindulópontunkig.

03

A nap hátralévő részében a később érkező társainkkal kiegészülve, szabadtéren hatalmas mennyiségű sertéspörköltet készítettünk bográcsban, amely mellé - a hidegre való tekintettel – forralt bor dukált. 

Az est folyamán az elmúlt évek túráiról tartottunk vetítéssel egybekötött élménybeszámolókat, mely során a nyári sziklamászó túráktól a nepáli trekingen keresztül az expedíciós hegymászásig minden előkerült.

05

Vasárnap reggel a csapat lelkesebb része nem törődve az erős széllel a mesterséges mászás (trepnizés) gyakorlására a sziklafalhoz ment. A „Mózes” nevezetű VIII/A2 nehézségű utat többen kimászták. Az erős szél ellenére mégis nagyon kellemes időnk volt. 

Köszönöm mindenkinek a részvételt a hétvégén, és bízom benne, hogy a következő találkozón a csapat teljes létszámmal meg tud jelenni. 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog ,balesetektől mentes, hegyekben gazdag  új évet kívánok minden sporttársamnak.

04

Beszámoló: Gaál Tamás


CIKKAJÁNLÓ2014-02-03  HEGYMÁSZÁS

TÉLI MAGASHEGYI HEGYMÁSZÓ TANFOLYAM TIROLBAN

"A kitartó hóolvasztás után szép lassan elkészültek a kajáink, de a palack már ekkor is odafagyott az asztalhoz, pedig messze volt még a hajnali minimum." [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + hat =