Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
TANFOLYAMOKMAGUNKRÓL

A Merkapt SE Hegymászó- és Túra szakosztály 2007-ben alakult egy túrázni szerető baráti társaságként, azóta a csapat mind összetételében, mind céljaiban teljes átalakuláson ment át.

Céljaink közt a terepfutóversenyektől, a hazai és külföldi sziklamászó túrákon át, a magashegyi hegymászásig minden szerepel.
Hegymászó oktatóink tagjai a Magyar Hegymászó Oktatói kollégiumnak (MHOK), és rendelkeznek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) elvégzett OKJ-s hegymászó oktató és edző képesítéssel.
Rendszeresen szervezünk különféle hegymászó tanfolyamokat, melyeket az MHOK követelményrendszere szerint szervezünk.
Szakosztályunk tagszervezete a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetségnek (MHSSZ).ALAPFOKÚ SZIKLAMÁSZÓ TANFOLYAM

HEGYMÁSZÁS 2008-10-19

2008 szeptember és október hónapban alapfokú sziklamászó tanfolyamot tartottunk, melyen hat fő tanuló vett részt, és vizsgázott le sikeresen.

csapat


A tanfolyam a hatszintű hegymászó oktatás első és egyik legfontosabb alapköve, melyen a tanulók megtanulják a sziklamászás alapjait. Fő célja a kötélbiztosítással való mászás és az ereszkedés elsajátítása.


A tanfolyam négy hétvégén, vagyis nyolc gyakorlati alkalommal zajlott le. Gyakorlati képzéseket a vértesi Csókakő, Bajót, és Oszoly sziklafalain tartottuk. A gyakorlati napok  estéi elméleti foglalkozásokkal, vetítéssel egybekötött élménybeszámolókkal, és közös főzéssel vacsorával teltek.

A tanulók elméleti és gyakorlati képzés folyamán megtanulták az ereszkedés, a kötélbiztosítással való mászás, a standépítés, tájékozódás, elsősegély és egyes ön és társmentési technikákat.

A sikeres vizsga letétele után tanulóink tagjai lettek a Magyar Hegy és Sportmászó Szövetségnek, és egy részük egyben az újjáalakuló Merkapt SE Hegymászó – és túra szakosztályának.

Hegyisport___s_Turista_Magazin

A tanulóknak a jövőre nézve balesetmentes és sikeres mászásokat kívánok.

DSC09441

DSC09438

DSC09420CIKKAJÁNLÓ2014-02-03  HEGYMÁSZÁS

TÉLI MAGASHEGYI HEGYMÁSZÓ TANFOLYAM TIROLBAN

"A kitartó hóolvasztás után szép lassan elkészültek a kajáink, de a palack már ekkor is odafagyott az asztalhoz, pedig messze volt még a hajnali minimum." [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + egy =