Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVACROSS COUNTRY CHALLENGE: ZALAEGERSZEG

HEGYIKERÉKPÁR 2013-04-28

2013. Április 28-án Zalaegerszegen került megrendezésre a Cross Country Challenge második futama, amely a Magyar Kupa 2. fordulója is volt egyben. Az alsóvárosi, volt napközis táborba kellett eljutnom reggel kilenc órára, ezért előző este bepakoltam a Merkaptos cicagatyát és a kerékpárom az automobilba. Reggel félhatkor már hallgattam a rádiót és száguldva közeledtem a cél felé, amelyet többszöri kisebb eltévedéssel megtaláltam.

Kipakolás, öltözés, beszélgetés, majd a sok kötelező dolog mellett beálltam a nevezési sátor elé. Várakozás, topogás, mivel előttem az U9-U1x kategória nevezése zajlott... Aztán a versenybíró odaszólt a szervezőknek, hogy jöhet az amatőr nevezés, hiszen mindjárt rajtolnak. A pályabejárásra maradt húsz perc, ezért ki sem mentem. Vajon a szabályok ránk is vonatkoznak, amely kimondja a rajtszám és bukósisakos pályabejárási lehetőséget? Késve kapott rajtszámmal pályát nem lehet járni. Ez mondjuk felesleges is, hiszen amatőr kategóriáról van szó (bulikategória), amely könnyen teljesíthető pályát jelent.

Mosolyogtam egyet, bízva gigantikus kerékpár-kezelési tudásomban. Köztudott a csapatnál, hogy az egyenesben is eltévedek és folyamatosan elesek a bringával. Abbahagyva a sírást, tényleg nem aggódtam túl magam ezen a problémán, felkészültem a legrosszabbra.

Kilenckor elugrott az amatőr csapat a rajtkapuból és láss csodát, Pálmai Zsolti hátát tudtam nézni az első 25 méteren. Fejlődök, hiszen a rengeteg téli görgőzés a Veszprémi Egyetem tornatermében meghozta a gyümölcsét. Egyből az első körben megtaláltam a pozíciómat, mivel korcsoportot váltottam. Valahol az első egyharmadba tettem magam, végig egyenletes tempót hajtva, lefelé keveset fékezve.

Az emelkedőn nyugdíjas tempóban araszolva, folyamatosan késztettem magam a nagyobb terhelésre. Lassan megjelentek rég nem látott ismerőseim. Légszomj és Izomgörcs, akik hangosan szurkoltak a kaptató tetejére érve, majd minden körben fokozott intenzitással bíztatva, ugyanott vártak. A legmeredekebb részen jegyet szedtem a gőzmozdonyra, amely fújtatva vánszorgott fel a kijelölt útvonalakon. Ezután a lejtők, már felüdülést jelentettek, ahol kinyújthattam a pálcikákat, regenerálva az előzményeket.

A második körben ügyesebb voltam, mint az elsőben. Ezután értem el a katarzist, amelynél a harmadik körben felszabadítva minden erőmet és technikai tudásomat kiemeltem magam a hétköznapok világából és megmókuskerekezve az összes emelkedőt, bevágtattam az amatőr master csoport dobogójának második helyére. 

zalaegerszeg xco cross country challenge

A zalaegerszegi futam leglátványosabb része a gyerekverseny volt, ahol a szülők is megmérették, ki tudja hangosabban bíztatni csemetéjét. Gyermekeik nagy lendülettel vetették magukat a versenybe és látszott rajtuk, hogy nem a szülők erőltetik a sportágat. Az utánpótlás már a szívén viseli az esetlegesen lemaradt dobogós helyezést, egy-egy technikai problémát, elvesztett csatát a baráttal, barátnővel, amíg mások fülig érő szájjal nyomták a futóbringán a mini kört anyuval.

Megjegyzés: sajnos ezúttal képek nem tudják szinesíteni a beszámolót, ugyanis nem sikerült egyetlen képet sem fellelni a zalaegerszegi futamról, így ha nem lenne ez a fekete-fehér fotó, akkor lehetne a beszámoló címe: az ember, aki ott sem volt!- a szerk.

Beszámoló: Wágner Balázs


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + hat =