Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
ADÓ 1 %TÁMOGATÓINK

ravak

FNTARANYÉREM TISZAFÜREDEN

SÁRKÁNYHAJÓ 2011-06-01

Merkapt aranyérem a tiszafüredi Sárkányhajó Roadshow-n

Az idei Sárkányhajó Roadshow 3. állomásán, Tiszafüreden összesen 19 csapat szállt vízre, amatőr, 10 fős és szabadidős kategóriákban. A MERKAPT sárkányhajó csapat legénysége, Horváth Csaba olimpiai bajnok kenus edzői irányításával és kormányzásával a szabadidős csoportban adott számot felkészüléséről, és így utólag bizony be kell vallanunk, nem kis izgalmat okozva a szurkolóknak.

A roadshow első megmérettetései az előfutamok voltak, melyeken a 3-3 induló közül az első és második helyezésekkel lehetett továbbjutni automatikusan a középfutamba. A MERKAPT sárkányok egy nem túl szerencsés eredménnyel, a 3. hellyel zárták a futamot, mindössze két tizeddel lemaradva a második helyen befutott tiszai csapat után, így a továbbjutás egyetlen lehetőségét a reményfutam jelentette számukra.


f

A két „mérkőzés” között a csapat a mentálisan próbált felkészülni a reményfutamra, ami annyira jól sikerült, hogy egy látványos rajt-cél győzelemmel a Merkaptosok egyenesen a döntőbe evezték magukat. Az ellenfeleket annyira sokkolta a fölényes futamgyőzelem, hogy meg próbáltak óvni a korai rajt miatt. Természetesen a rajt szabályos volt, de ha ekkora előnnyel nyer valaki egy futamot, az szúrhatja a vesztesek szemét.

Úgy tűnik, a reményfutam elsöprő győzelme akkora lendületet adott a MERKAPT sárkányoknak, hogy a döntőfutamban magabiztosan szerezték meg az aranyérmet.

- Életünk legjobb rajtjával sikerült elindulnunk. - mondta Csada Ágnes csapatkapitány, majd folytatta: – Fantasztikus érzés volt így evezni, hogy gyakorlatilag faképnél hagytuk a teljes mezőnyt.

Kalandozva egy kicsit az időeredmények között, külön büszkék vagyunk, hogy 0:52:7-es eredményünkkel a jóval erősebb amatőr mezőnyben az 5. legjobb időt értük volna el. Illendő szót ejteni, hogy futamunkban a Tiszafüred 0:54:4-es és a Tisza-Balneum 0:55:1-es idővel a második és harmadik helyet szerezte meg.

A sikeres verseny után megkezdődött a felkészülés a 2011. Sárkányhajó Roadshow következő megmérettetésére, a június 18.-19.-én Nagykanizsán megrendezésre kerülő bajnokságra.


CIKKAJÁNLÓ2013-07-28  SÁRKÁNYHAJÓ

SÁRKÁNYHAJÓ ROADSHOW 2013, KECSKEMÉT

1,2,3,4... - Kecskemét! Négy versenyszám, négy helyezés, "egy csapat", az ötödik Sárkányhajó Roadshow eredménye. A kecskeméti verseny a közeli homokos strand miatt is a csapat egyik kedvenc helyszíne... [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + kilenc =