Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
ADÓ 1 %TÁMOGATÓINK

ravak

FNTA MAGYAR SÁRKÁNYHAJÓ CSAPAT MÁR SHANGHAIBAN!

SÁRKÁNYHAJÓ 2012-06-22

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Shanghai Nemzetközi Meghívásos Sárkányhajó Bajnokság. A magyar csapat 2011-ben győzni tudott Kínában a Suzhou folyón, így címvédőként térhet vissza a versenyre.

Kína a sárkányhajózás őshazája, a sportot és versenyeket hihetetlen népszerűség övezi, így a Shaghai centrumában zajló látványos viadalt is; a csapatok várhatóan, a folyó part mentén szurkoló többezres nézőközönség előtt mérhetik össze erejüket.

A bajnokság iránti érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy azt a shanghai televízió élőben közvetíti.

dragonboat

A verseny 2012. június 23.-án szombaton kerül megrendezésre, vagy, ahogy a kínaiak mondják a holdnaptár szerinti 5. hónap 5. napján. Az esélyes ellenfelek a Makaóról érkezett egység, a német, francia, mexikói, és természetesen a kínai csapatok is, hiszen minden tartomány indít egy-egy hajót.

dragonboat1

A magyar csapat már a helyszínen, jó hangulatban készülnek a megmérettetésre.

A 10 fős hajók versenyében induló egységük tagjai:

Reményi Gitta dobos, Reményi Péter kormányos, a legénység: Csabai Edvin, Györe Attila, Viktor Endre, Fehér Imre, Horváth Gergő, Arnold Péter, Jakus Zoltán és Végh Attila, valamint a Merkapt SE versenyzője Szemán Róbert és a következő évben szintén a Merkapt SE színeiben induló Kövér Márton.

Még egy személyes információ: Arnold Péter a mai napon ünnepli születésnapját. Azt hiszem, egy aranyérem csodaszép ajándék lenne!

Hajrá magyarok!

írta: Fülöp Ildikó


CIKKAJÁNLÓ2013-07-28  SÁRKÁNYHAJÓ

SÁRKÁNYHAJÓ ROADSHOW 2013, KECSKEMÉT

1,2,3,4... - Kecskemét! Négy versenyszám, négy helyezés, "egy csapat", az ötödik Sárkányhajó Roadshow eredménye. A kecskeméti verseny a közeli homokos strand miatt is a csapat egyik kedvenc helyszíne... [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hat + három =