Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
Sportagvalaszto_logo

underworld_logoII. VELO.HU KÉKESI CSÚCSTÁMADÁS

TRIATLON 2010-08-18

Az előnevezők közül hatvanan távol maradtak, de még így is a tavalyi indulószámot jóval meghaladva, több, mint 300 kerékpáros vágott neki augusztus 15.-én hazánk legmagasabb hegyének meghódítására. Bár a mezőny a tavalyinál erősebb bringásokból állt, a tavalyi csúcsidő megdöntése ezúttal elmaradt. Szerencsére az időjárás is kegyes volt a rendezvényhez és hiába esett az ország sok egyéb részén, a Mátra útjai szárazak maradtak.

Ez évben is a gyöngyösi Fő térről indult a Csúcstámadás, 18 km végig emelkedő, az utolsó három ráadásul 10% átlagban! Magamat "hegyi menőként" tudva vártam már a kihívást és mivel anno sokat futkároztunk arrafelé, egy "régi ismerőst" készültem meglátogatni. 11-kor indult a kb. háromszáz fős mezőny lassú rajttal kifelé a városból - jókat derültem az "újonc" koromból ismerős, általam is megfogalmazott beszólásokon: ...ez már a verseny? ; ...ez nekik a lassú rajt?! Szóval vidáman telt az idő az éles rajtig, ott viszont meglepődtem, mert a rajt táblánál nem repülőrajt volt valamilyen jelzésre, hanem megálltunk és úgy indultunk el újra - később olvastam a Velon, hogy a hátsó berkekben sokan még ezután sem tudták, hogy már élesben nyomják!

kekes_csucstamadas10

Mi viszont tudtuk és csapattuk is libasorban az út baloldalához préselődve a jobbos szembeszélnek köszönhetően. Na és akkor innen az történt, hogy a lábaim nem bírtak elfáradni és csak előztem és előztem, szerintem legalább 50-80 kerekest...

A verseny legnehezebb része Mátraháza után következett. Kékestető felé kanyarodva, a sokak által már jól ismert, helyenként 15%-os meredek kanyarok jöttek, Ekkor Bohács Roland (Giant-Gyömrő) vezette az élbolyt, mely nem sokkal később már csak két versenyzőt számlált. 2 km-re a céltól Dancs Márton (Giant-Gyömrő) és Verebélyi Viiktor (Aegon-Pnivó) maradtak az élen, ekkor már kezdett biztosnak tűnni, kettejük közt dőlhet el a győzelem sorsa.

kekes_csucstamadas1

Dancs végig vezetett, majd 1,5 km-re a céltól egy ritmusváltás után leszakította Verebélyit és közel 1 perces előnnyel, 42 és fél perc körüli idővel, abszolút elsőként ért a kékesi célba. Ez az idő azonban közel 2 perccel elmarad a tavalyi győztes, Csortos Imre idejétől!

Nekem közben olyan jól ment az előzgetés, hogy a végén csak 16-an értek be előttem, azóta boldogan élek míg tart az edzettségem ha-ha!

A dobogóra a férfi és női abszolút első hármat szólították, akik Fizik üléseket, Uvex sisakot, Mavic kilométerórát és Shimano ruházatot nyertek. Ezt követően egy különdíj is átadásra került, a verseny legidősebb, 70 év fölötti indulója, Franciaországból érkezett a Csúcstámadásra. A távot 1 óra 12 perc alatt abszolválta, mely korát tekintve igen tiszteletreméltó teljesítmény.

kekes_csucstamadas

Itt a mese vége, meg alább az időeredményem, álmodjatok szépeket, edzzetek eleget!

1. Dancs Márton: 42 perc 43 mp
17. Kovács András: 46 perc 50 mp ...várom a megérdemelt sárga trikót:)

legjobb Nőőő: Kormos Veronika: 52 perc 42 mp ...bár itt viták vannak az idő körül...

Beszámoló: Kovács Bandi
Képek: VELO.hu


CIKKAJÁNLÓ2014-09-06  TRIATLON

ÍGY LETTEM ÉN IS IRONMAN!

Jaj, de jó! Vége az első sulis hétnek, itt a hétvége! Megint alhatunk egy kicsit tovább... gondolta több ezer diák ezen a napon. elük ellentétben több száz sportoló gondolta úgy, hogy itt az ideje olyan korán fölkelni, amilyen korán még soha!   [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + négy =