Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASZEZONNYITÓ TÁBOR - HOLLÓKŐ ILLEGAL

HEGYIKERÉKPÁR 2013-04-07

Április 5. és 7. között kilencedik évadját kezdte meg a hollókői szezonnyitó táborban a Merkapt Maraton Team hegyibringás csapata. A hosszú évek óta hagyományos szezonkezdő eseményen a szakosztály tagságának nagyobbik része, 20 fő vett részt.

Az időjárás az elmúlt hetekben-hónapokban nem igazán kedvezett a bringásoknak, a rendkívüli mennyiségű csapadék gyakorlatilag járhatatlanná tette az erdei utakat. Nem volt ez másként Nógrád megyében sem, így a közös túrák ezúttal aszfalton vezettek, amelyből mind a három napra jutott egy-egy kör.

holloko_merkaptse_4

A szállásunkként az UNESCO kulturális és természeti világörökség listájára 1987-ben felvett, 56 épületből álló falurész egyik háza szolgált, amelyben közel 30 fekhely került kialakítására, így nagyobb társaságok is kényelmesen elférnek. A csapatból többen megszálltunk itt a 2011-es Trans Hungária Maraton alkalmával, így nem volt ismeretlen előttünk a nagy palócház.

holloko_merkaptse

A csapat ezúttal is megrendezte a háziversenyét, amely Hollókő évszázados kövein, az ófalu utcáin került lebonyolításra. A több futamból álló, kieséses rendszerű viadalra szombat délelőtt került sor. A lányoknál nem volt szükség előfutamokra, akik egy menetben döntöttek a dobogós helyezésekről.

holloko_illegal_1

A fiúk négy futamra osztva mérték össze erejüket, ahonnan az első két helyezett az elődöntőbe került, a harmadik helyezettek pedig egy reményfutamba, ahonnan szintén ketten csatlakoztak az immárom 10 fős második körbe. Ezt követően két 5 fős futamban rostálódott tovább a mezőny, ahonnan összesen 5 versenyző jutott a döntőbe.

holloko_merkaptse_3

A lányoknál a nagy izgalmak elmaradtak, mondhatni papírforma végeredmény született, azonban a fiúk versenyébe bőven kerültek izgalmas fejezetek. A végső győzelemre is esélyes tavalyi bajnok, Imre Szabi krossz bringával érkezett, így a macskaköves utcákon csak a döntőbe tudta beverekedni magát, azonban ott már nem tudta a technikai hátrányát kompenzálni. Pásztor Laci jó szereplése és győzelme nem volt meglepő, nem úgy Oszkáré, aki a bronzéremig menetelt. Az ezüstöt pedig csapatunk legfrissebb tagja, a Fehér Csaba szerezte meg.

holloko_merkaptse_2

A hegyek-völgyek, erdők-mezők felfedezése ezúttal elmaradt, ám így is emlékezetes napokat töltöttünk együtt, amely jó alapot adhat mindenkinek a sikeres folytatáshoz!Hollókő Illegal végeredmény:

Nők:

1. Bartos Judit
2. Hudák Szilvia
3. Szántai Vecsera Orsolya

Férfiak:
1. Pásztor László
2. Fehér Csaba
3. Szeiler Oszkár

Beszámoló: Fülöp Miklós


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKLac2013-04-14 19:15:51
Alex, te hol vagy a videón?
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + három =